dimarts, 5 d’agost del 2014

Com preparar el BOU i que ens quedi "RICO RICO"

Primer ens cal el BOU, és clar. De tot el ramat descartem els que són massa canijos, els joves i tendres,  i els que tenen la carn massa dura a força d'entrenaments. (I també els massa xulos)


Dels que queden en triem un si pot ser talla XL, per exemple aquest. El BOU QUEFE


A continuació el portem al camp, el rodegem de pedres de totes les mides i que facin força pujada.
Posem el Sol a 40º i el deixem tot el matí que faci xup xup i vagi perden tot el líquid.

Quan sembla que ja esta llest, cuit, sec, acabat i mort el posem una estona a l'ombra i el farcim de cerveses i vi i el rematem amb carajillo i altres herbes aromàtiques perquè agafi gust.


El tornem a posar al sol ben calent del migdia i li donem canya fins que ens quedi ben tendre i amb aquesta cara

Quan estem arribant a casa i com que "anem bé de temps" li afegim 2 pepinillos més per donar-li color i acabar-lo de rematar fins que no li quedin forces per pedalar.

Aquest es el moment en què ja posem servir l'autèntic BOU "RICO RICO"


Extret del llibre "Les receptes del Mario"  
Torredembarra, agost del 2014

2 comentaris:

  1. Insuperable sintesi del Gran GUEFE Bou. Per molts anys que poguem gaudir de la seva companyia.Salut i cames.

    ResponElimina